BAHAN-BAHAN (Kuah):
- 1 tin susu cair
- 1 tin besar koktail buah-buahan
- 1/2 cawan air
- 4 sudu gula
- 1 sudu teh esen vanila
- 1 sudu teh tepung kastard larutkan dalam air
Cara-Cara Menyediakannya:
- Jika rasa gula sudah hancur bolehlah menutup api tersebut.
- Kemudian, masukkan ia ke dalam peti sejuk.
BAHAN-BAHAN (Kastard):
- 1 cawan tepung kastard.
- 5 cawan air.
- 1 sudu gula.
Cara-Cara Menyediakannya:
- Campurkan semua bahan untuk membuat kastard dan masak diatas api sehingga menjadi pekat dan likat (warnanya akan bertukar dari kuning cair ke kuning yg lutsinar).
- Setelah masak sudukan ke dalam bekas-bekas kecil seperti bekas lompang,dan sejukkan.
- Setelah sejuk masukkan dalam adunan pertama.
- Seterusnya, ia sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment